Warmtepomp

Warmtepompen bestaan er in verschillende soorten en maten maar het principe blijft altijd het zelfde. Door middel van een vloeistof of een gas word warmte verplaatst naar een plek waar dat nodig is. Bijvoorbeeld een water/water warmtepomp installatie met bodemwisselaar, waarbij er leidingen in de bodem geboord worden, in die bodem laat men water door pijpen vloeien. Het water neemt de warmte van de diepe grondlagen op en wordt weer naar boven gepompt. In het warmtepompsysteem wordt de temperatuur dan weer verhoogd tot een bruikbare temperatuur. n installatie is prima te combineren met vloerverwarming of zogenaamde low temperature convectoren en in de zomer kan de installatie gebruikt worden voor het goedkoop koelen van uw woning.
Dit systeem kan u een besparing opleveren tot wel 75% op uw energiekosten. Deze installaties leveren wij van het merk Nibe en kunnen wij compleet met grondboringen voor u verzorgen.

Hybride lucht/water warmtepompen gebruiken de warmte uit de buitenlucht, deze warmte word afgegeven aan de (bestaande) verwarmingselementen in uw woning. Wanneer blijkt dat dit niet afdoende is komt de cv ketel in werking om als bijverwarming te dienen, ook zorgt de cv ketel voor de levering van het warm tapwater. U heeft hiervoor dus geen grote boilers en voorraadvaten nodig en dit systeem past meestal op de plek van uw bestaande cv ketel. Zo'n hybride warmtepomp kan u een besparing opleveren tot wel 40% op uw energiekosten. Ook is het mogelijk om met deze warmtepomp uw woning te koelen Dit systeem leveren wij van het merk Intergas en Nefit (klik op het logo's voor meer informatie).

Marijnen Verwarmingen

Slijperij 2a
2211 SK
Noordwijkerhout
Storings nr. 0252-377808
Mobiel nr. Thijs 06-50228661

E-mail ons
Offerte aanvragen
Algemene Voorwaarden
Offerte Ondertekenen